Mantis jordfräs och trädgårdsmaskin

7 olika redskap till en och samma maskin!

Vad är Mantis trädgårdssystem?

  • Mantis trädgårdsmaskin är ett unikt redskap för trädgården.
  • Du behöver inte en stor och tung maskin för att sköta trädgården.
  • Du behöver inte ha många olika maskiner.
  • Mantis arbetar snabbt, effektivt och billigt på ett minimum av tid.

... och hur fungerar det?

Mantis är ursprungligen en jordfräs men tack vare det är så lätt att byta verktyg kan du utnyttja den lätta och starka motorn till en mängd olika användningsområden.

Efter önskemål från användare har vi utveckalt sju olika tillbehör: jordfräs - ogräsrensare - mossborttagare - häcksax (endast till 2-taktsmotorn) - gräsmatteluftare/vertikalskärare - sprickrensare -kantskärare - plog

Så här enkelt byter du verktyg

1) Drag ut sprinten 2) Ta av redskapet
3) Montera det nya redskapet
och sätt tillbaks sprinten

Hur kan denna behändiga maskin som bara väger 11 kg klara så tunga jobb?

Mantis frässkär är tillverkade av härdat fjäderstål med spetsiga tänder som gräver sig ner i jorden. Tack vare skärens unika styrka, kan vi lämna 5 års garanti mot brott.

De speciella böjda skären och tänderna hackar sig igenom ytskiktet och luckrar upp det så effektivt att du sedan kan plantera med bara händerna utan andra redskap.

Hemligheten bakom fräsens förmåga att gräva så djupt oavsett jordtyp ligger i den robusta växellådan med 42 gångers utväxling. Den är speciellt utvecklad för Hondas unika 4-taktsmotor och driver skären med 200 varv per minut. Mantis använder dig som motvikt.

Samtidigt som den gräver sig framåt drar du den baklänges och tvingar på så sätt skären att arbeta sig neråt. Även i små och trånga områden av trädgården har du full kontroll över maskinen. Den stoppar omedelbart när du släpper gasen.

Genom att enkelt byta sida på fräsbladen förvandlar du jordfräsen till en effektiv ogräsrensare. Den luckrar jorden och river upp ogräset i land och rabatter.

Jordfräs
Fräser ner till 20 cm
Ogräsrensare
Luckrar / rensar ner till 2-7 cm

Som jordfräs gräver sig Mantis djupt och grundligt även i tunga lerjordar och förvandlar jorden till planteringsvänlig mylla.

Jordfräs

Mossrivare

Vertikalskärare

Kantskärare

Planteringsplog

V-plog

Stålborste /
sprickrensare

Häcksax